Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Канада не змінить свого рішення стосовно України

Канада не змінить свого рішення стосовно України
54356 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Про це йшлося в офіційній телефонній розмові Президента Україні Петра Порошенко та прем'єр - міністра Канади Джастіном Трюдо.

     Таку інформацію повідомила ЗМІ прес-служба Порошенка. Трюдо зазначив, що Канада й надалі всіляко сприятиме стабілізації ситуації в Україні та критикуватиме політику Кремля. Він додав, що жодна країна не має права вторгатися та порушувати цілісність іншої держави. Така поведінка – неприпустима. При цьому прем'єр підкреслив, що його країна змушено обговорювати з Росією питання боротьби з тероризмом та співпрацю в Арктиці, проте ці речі в жодному випадку не впливатимуть на думку ведення агресивної політики Кремля.

     Окрім питання цілісності України та військових конфліктів, обидва Президенти підняли низку інших питань. Зокрема, вони домовилися якнайшвидше підписати угоду про співпрацю в галузі безпеки та обговорити безвізовий режим між двома країнами. Також очільники планують ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі найближчим часом.

     Щодо безвізового режиму, то пан Трюдо зазначив, що його країна поки не готова надати такий статус Україні. Проте, він підкреслив, це тимчасове явище.

     Насамкінець голових обох держав обговорили ситуацію на Донбасі. Петро Порошенко висловив сподівання, що Канада не передумає та збереже свої санкції щодо Росії.

     Наостанок додамо, Петро Порошенко вчора провів зустріч із послам країн «Великої сімки» та Європейського Союзу й висловив їм подяку за підтримку резолюції з прав людини в Криму та місті Сімферополь, за послідовну фінансову допомогу та підтримку в проведенні в надважливих для країни в майбутньому реформ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео