Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Найочікуваніший саміт на завершення року: Україна – ЄС

Найочікуваніший саміт на завершення року: Україна – ЄС
81506 ПЕРЕГЛЯДІВ

     18-ий саміт Україна – ЄС пройде 24 листопада 2016 року. На ньому мають розглянути питання безвізового режиму та виконання Мінських домовленостей. Проте це лише найголовніші теми, які мають обговорити політики. Окрім цього на повістці дня ще 20 питань. Зокрема, на кшталту – політичні та економічні моменти співпраці, а також допомога Євросоюзу. Окремо винесена тема – безпека в окремих районах Донецької та Луганської областях, неправомірна анексія Криму та виконання Мінських домовленостей.

     Щодо безвізового режиму, то, за словам експертів, не слід очікувати якогось конкретного документу, який би дав можливість українцям вільно пересікати кордони Європи. Не дивлячись на гучні заяви Президента Європарламенту Мартіна Шульца та інших європредставників про готовність надати безвіз Україні, саміт не створює жодних документів. До того ж, як кажуть експерти, головні рішення варто очікувати після повновладного приходу до влади Президента США Дональда Трампа та його нової адміністрації. За словами політексперта Руслана Бортника, на таку подію слід чекати вже на початку 2017 року.

     А ось в парламентському комітеті з питань євроінтеграції навпаки очікують оголошення терміну, коли в дію ввійде безвізовий режим.

     Експерт-міжнародник Андрій Бузаров вважає, що Президент України на саміті в Брюсселі буде наголошувати на посилення санкцій проти ЄС та виконанню Мінських домовленостей. Однак, каже політолог, санкцій навряд чи посилять, оскільки ті й так продовжені на півроку, а в деяких країнах – взагалі на рік. Так кілька днів потому про таке рішення заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей і канцлер Німеччини Ангела Меркель, до них приєдналася і Швейцарія. Натомість найбільшим очікуванням на саміті все ж є ухвалення рішення парламентської асамблеї НАТО щодо російської агресії на сході України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео