Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Питання безвізу для українців – лише у безвізовій безпеці

Питання безвізу для українців – лише у безвізовій безпеці
27262 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Ситуація з отриманням вільного пересування по Європі просувається повільно. Проте представники Європарламенту продовжують запевняти, що все це лише питання часу. Днями відбудеться саміт Україна – ЄС. Проте офіційних заяв щодо завершення там візової лібералізації не буде. Натомість саміт створений з ціллю затвердження привітання успішного виконання усіх умов України, проведення необхідних реформ для отримання безвізового режиму.

     В Єврокомісії запевняють, що усі сторони остаточно прийняли для себе тверде рішення у цьому питанні. За словами представників ЄС, вони хочуть владнати усі моменти безпекової ситуації. Причина цьому – збільшення кількості нелегальних мігрантів.

     Представники трьох інституцій «Рада ЄС – Європарламент - Єврокомісія» уже провели зустріч щодо України. Тепер до їхніх завдань входить досягнення домовленостей у цьому питанні.

     Доповідачка ЄП з питання візової лібералізації з Україною Марія Габріель зазначила, скоріш за все остаточне рішення та ухвала буде прийнята до кінця цього року, крайній термін – початок 2017. В Брюсселі запевняють, що Україна б уже отримала довгоочікуваний безвіз, однак за правилами він має вступити у дію разом із безпековим механізмом ЄС. Тож, як кажуть експерти, чим швидше владнають усі нюанси щодо останнього аспекту, тим швидше українці зможуть безперешкодно подорожувати Європою.

За словами польського євродепутата Міхала Боні, жодних підводних каменів у цих питаннях немає. Тож вже на початку наступного року Україна отримає безвіз.

     Особливу підтримку висловив посол України в Латвії Євген Перебийніс. Він вважає, що надання безвізового статусу України стало справою честі. Наостанок, посол додав, що Латвія завжди підтримувала країну й підтримуватиме й надалі, адже їхні відносини завжди були і залишаються теплими.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео