Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія всіма зусиллями хоче зробити Україну та Польщу заклятими ворогами

Росія всіма зусиллями хоче зробити Україну та Польщу заклятими ворогами
108717 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Польський посол в Україні Ян Пекло впевнений, що одна з цілей гібридної війни, яку підло веде Кремль, якнайшвидше пересварити сусідів із Україною. Російські спецслужби збурюють народ, підкуповлюють, налаштовують національних радикалів, засилають своїх «козачків», аби навести безлад у країнах і перекрутити історію.

     Останній факт – це зброя ще часів Радянського Союзу, каже Ян Пекло. Зокрема, підкреслив політик, СРСР після Другої Світової війни поширював чутки та фальсифікував факти щодо початку цього кривавого періоду. Комуністи переконували всю світову спільноту, що саме Гітлер напав на Союз в 1941 році, а насправді – війна розпочалася в 1939 році, коли Гітлер спільно з Союзом вторглися на територію Польщі. У той період, каже пан Пекло, загинуло чимало російських солдат, а про ці жертві у Союзі, як прийнято в Росії під час усіх невизнаних воєн, було забуто.

     Також посол заявив, що Польща планує підтримати Україну та проводити прямі переговори у вирішенні конфлікту на Донбасі. За словами пана Пекло, без підтримки та участі держав-сусідів вирішити таку складну ситуацію неможливо.

     Варто нагадати, що в свою чергу Польща планує укріпити й свої кордони та подбати про безпеку своєї держави. Так 16 листопада стало відомо, що країна до кінця цього року збільшить польську армію на 8 тисяч солдат.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео