Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нідерланди висунули жорсткий ультиматум проти угоди про Асоціації з Україною

Нідерланди висунули жорсткий ультиматум проти угоди про Асоціації з Україною
27292 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Країна пообіцяла заблокувати ратифікацію угоди, якщо Брюссель відмовиться виконувати їхні умови. Нідерланди наполягають на правках у документі, який гарантуватиме заборону надавати Україні будь-яку фінансову та військову допомогу.

     На противагу опонентові виступило одразу п'ять країн: Польща, Естонія, Латвія, Литва та Чехія. Найжорсткішу позицію у переговорному процесі продемонструвала Польща. Польські представники різко відмовилися розглядати будь-які правки та йти на компроміс у питанні, яке цілковито виключає європейську перспективу України. За словами європейських дипломатів, п'ятірка проукраїнських краї-прихильниць боїться російської агресії та розглядає Україну як питання сфери європейського впливу.

     Раніше повідомлялося, що домовитися ЄС з Нідерландами так і не вдалося. За словами міністра іноземних справ Нідерландів Берта Кундерса, питання – складне та веде до непередбачуваних наслідків. Тож знайти правильний підхід на його вирішення не так і просто, каже пан Кундерс.

     15 грудня в Брюсселі провели саміт Європейського Союзу, на якому піднімали питання ультиматуму Нідерландів. У результаті ЄС пішли на зустріч нідерландським опонентам та прийняли їхні умови. Дипломати зазначили, що наразі найголовнішою метою ЄС залишається ратифікація угоди Асоціації з Україною. Також вони наголосили, що у приорітети ЄС продовжує входити формування єдиного фронту проти дестабілізуючої російської зовнішньої політики. Однак чи ратифікує нідерландський парламент угоду поки що невідомо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео