Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Італія відмовилась підтримати продовження санкцій проти Росії

Італія відмовилась підтримати продовження санкцій проти Росії
217279 ПЕРЕГЛЯДІВ

     На Саміті лідерів ЄС, який відбувся 15 грудня у Брюсселі, італійська сторона відмовилась від продовження антиросійських санкцій на рік. Відтак, було прийнято рішення накласти санкції тільки на півроку. Обмежувальні заходи наберуть чинності уже з наступного тижня.
     Ініціатором продовжити санкції одразу на 12 місяців виступила Польща, проте Італія відмовилась підтримати дану пропозицію. Запровадження Європарламентом даних обмежувальних заходів відбулось після окупації Росією Криму та її активної участі у конфлікті на сході України. Дані санкції спрямовані на фінансовий, оборонний та енергетичний сектор Російської Федерації.
     Прем'єр-міністр Італії бурхливо відреагував на можливість запровадження додаткових санкцій стосовно Росії через події, що відбувається зараз у Сирії. На його думку, таке рішення було б помилковим.
     Нагадаємо, 15 грудня відбувся останній у році саміт лідерів Європейського Союзу, на якому розглядалися питання надання безвізового режиму Україні і Грузії, вихід із членства ЄС Великобританії, а також продовження антиросійських санкцій через агресію на сході України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео