Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Інтриги навколо дати розгляду безвізового режиму

Інтриги навколо дати розгляду безвізового режиму
81591 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Стало відомо, що зі сайту Європарламенту зникла дата розгляду безвізу для українців. Раніше повідомлялося, що це питання винесено на 3 квітня 2017 року. Та згодом цю дату прес-офіцер Європарламенту Мод Нойон спростував і визнав її некоректною. За його словами, це був орієнтовний період,а з конкретними датами досі не визначилися.
     Європолітики прокоментували такі дії невірним тлумаченням дати та великим резонансом навколо неї. Тож вирішили не здіймати галас та не плести інтриги навколо неіснуючої проблеми.
     Марія Габріель, докладниця Європейського Парламенту з візової лібералізації для України, наполягає на найшвидшій відміні візових вимог для українців. Вона певна, що нічого не стоїть на заваді тому, аби Європарламент виніс рішення вже до кінця цієї зими. Найголовніше, підкреслює докладниця, це дійти спільного погодження та врегулювання усіх бюрократичних моментів із Радою Європейського Союзу та Єврокомісією. Після чого Європарламент може спокійно в короткі терміни винести питання на пленарну сесію та прийняти остаточне рішення. До того ж Рада ЄС пообіцяла після призупинення візового режиму якнайшвидше приступити до початку тріалогу.
     Марія Габріель стоїть на позиції завершення переговорного процесу вже в січні. Вона впевнена, що питання надважливе та потребує негайного введення в дію.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео