Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Український журналіст закликав Путіна звільнити утримуваних у Росії українців

Український журналіст закликав Путіна звільнити утримуваних у Росії українців
244542 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Роман Цимбалюк звернувся до президента Росії Володимира Путіна на прес-конференції з вимогою звільнити незаконно утримуваних у Росії громадян України.
     Цимбалюк озвучив вимогу звільнити журналіста Романа Сущенка, аргументуючи, що політичний мотив даної справи надто відчутний, а також натякнув про незаконне утримання під вартою режисера Олега Сенцова.
     У відповідь на заклик, Путін заявив, що не бажає утримувати ані журналістів, ані режисерів, однак неможливо відпустити з-під варти обвинуваченого, тільки тому, що він являється режисером. Президент Росії додав, що якщо сьогодні відпустити людей, які планували терористичний акт,- завтра їм на заміну прийдуть інші.
     Разом з тим, нещодавно Сергій Лавров, який займає посаду міністра закордонних справ Російської Федерації, озвучив можливість обміну Сенцова, Сущенка та Клиха на затриманих в Україні росіян.
     Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенко було затримано у Москві із звинуваченнями у шпигунстві. Йому інкримінують збір секретних даних про діяльність Збройних сил та Національної гвардії Російської Федерації.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео