Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство закордонних справ України викликало ізраїльського посла

Міністерство закордонних справ України викликало ізраїльського посла
244548 ПЕРЕГЛЯДІВ

     За словами українського відомства, країни мають обговорити ситуацію, яка сталася на засіданні ООН та прояснити усі непорозуміння з голосуванням за резолюцію Ради безпеки. Також українська сторона має намір отримати пояснення, з якої причини Ізраїль відмовився від візиту прем'єр - міністра України Володимира Гройсмана та дізнатися чому іноземні ЗМІ стали поширювати антиукраїнські настрої.

     Нагадаємо,23 грудня 2016 року відбулося засідання Ради безпеки ООН, на якому ухвалили резолюцію, згідно якої Ізраїль повинен перестати забудовуватися на палестинських землях. Україна та ще 14 членів Ради безпеки ООН віддали свій голос за рішення ООН, лише Америка утрималися від голосування. Представникам Ізраїлю такі результати, м'яко кажучи, не сподобалися. Натомість країна настільки обурилася, що виказала бажання не мати жодних відносин із вищезгаданими країнами, які віддали свої голоси за анти ізраїльські рішення.

     Прем'єр- міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху 24 грудня відмовився приймати у своїй країні Володимира Гройсмана. Наостанок він заборонив спілкуватися і своїм колегам з представниками країн, які не підтримали Ізраїль під час голосування.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео