Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Бажаючих побудувати залізницю до окупованого Криму не знайшлось

Бажаючих побудувати залізницю до окупованого Криму не знайшлось
54440 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Під час повторного конкурсу на побудову залізниці до Керченського моста не прийняло участі жодне підприємство. У зв'язку з цим, цілком можливе відхилення від планової дати здачі моста, яка повинна відбутися у листопаді 2019 року.
     Варто відмітити, що під час першого етапу підбору виконавця на конкурсній основі заявку на участь надіслало тільки одне підприємство «Залізниці Якутії». Однак, через брак необхідного досвіду підприємству було відмовлено.
     Третій етап відбору заплановано на початок наступного року. Якщо ж конкурс знову зазнає зриву, - Федеральному агентству залізничного транспорту доведеться внести поправки до чинного проекту щоб забезпечити здачу моста в зазначений термін.
     На думку експертів, відсутність заявок від підприємств зумовлена тим, що оплата за виконання проекту надто низька, зважаючи на складність роботи та можливість потрапити до переліку російських підприємств, на які накладено санкції. Наразі, вартість контракту складає 16,9 млрд руб.
     Нагадаємо, дату відкриття залізничного моста через Керченську протоку вже було перенесено на рік у липні цього року. Загальна довжина сполучення становитиме 18 кілометрів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео