Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дональд Трамп назвав НАТО пережитком минулого

Дональд Трамп назвав НАТО пережитком минулого
217542 ПЕРЕГЛЯДІВ

     У Брюсселі цю заяву не залишили без уваги. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і генеральний секретар Альянсу Єнсом Столтенберг зустрілися 16 січня, аби обговорити слова нового Президента США. НАТівці зазначили, що надто занепокоєні такими лозунгами та вважають неприпустимим ліквідацію організації. Схожу думку висловили й у Євросоюзі.

     За словами Штайнмаєра, у своїх передвиборних заявах Дональд Трамп обіцяв зробити усе можливе, аби захистити Європу від ймовірних агресорів і все більше нарощувати військові сили НАТО. Ці слова звучали у телефонних розмовах Президента Америки з очільниками багатьох країн Європи, запевняє Штайнмаєр.

     Німецький політик впевнений, якщо слова Трампа перетворяться у дії, то це повністю змінить хід подій у Брюсселі. До того ж, каже Штайнмаєр, ця подія може змінити й політику самих Штатів.

     Новину про можливість ліквідації НАТО підхопили й у Росії. Проте кремлівські політики лише зраділи звістці. Так у Кремлі зазначили, що Північноатлантичний Союз – застаріла система, яка вже давно не виконує свою істинну функцію – захищати, натомість є конфронтацією і не більше.  

     Щодо Криму, то колишній депутат Держдуми Росії, політик Ілля Пономарьов зазначив, що новообраний керманич Америки офіційно не скомпрометує себе та не визнає офіційно півострів російським. Однак є висока ймовірність, підкреслює політик, що Трамп закриє очі на це питання та залишить усе як є. За словами Іллі Пономарьова, Америка притримується думки, що Україна – це буферна зона між Європою та Росією й більшого вона поки не заслуговує.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео