Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Переговори в Астані завершилися домовленостями про перемир’я

Переговори в Астані завершилися домовленостями про перемир’я
27325 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росія, Туреччина та Іран підписали тристоронню угоду про контроль припинення вогню у Сирії. Країни-гаранти зобов'язалися стежити за «режимом тиші» та присікати будь-які провокації. Конкретніше про усі нюанси впливу на сирійську ситуації держави планують обговорити при наступній зустрічі в Астані, яка має відбутися до основного переговорного процесі в Женеві.

Також країни домовилися й надалі боротися проти Ісламської держави та Фронту Ан-Нусра. У свою чергу озброєна опозиція виявила бажання приймати участь у переговорному процесі в Женеві.

Варто також зазначити, що переговори проходили під наглядом представників ООН.

Посол Сирії при ООН зазначив, що результат зустрічі посприяє перемир'ю. Проте заявив, що військова операція в долині Вада Барада зупиняти не збираються, адже це місце відповідає за водопостачання Дамаску.

Також варто зазначити, що ані представники уряду Сирії, ані опозиція не погодилися підписати угоду про перемир'я.

Спецпредставник президента РФ із питань Сирії Олександр Лаврентьєв назвав переговори в Астані підготовкою до головного питання мирного врегулювання сирійської ситуації, яке відбудеться в Женеві.

Наступна зустріч по перемир'ю в Сирії запланована на 8 лютого 2017 рік у Женеві. За словами спецпредставника ООН з Сирії Стаффан де Містура, чи братимуть участь у переговорах курдські угроповування поки що невідомо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео