Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Авдіївка стане приводом для діалогу між Америкою та Росією

Авдіївка стане приводом для діалогу між Америкою та Росією
136088 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таку думку висловив прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков. За його словами, військова ескалація штовхає дві країни на термінові переговори. Він певен, що ці події змусять Штати йти на поступки РФ, аби розвинути подальшу співпрацю. Пєсков підкреслив, що цей діалог може нарешті вирішити українську кризу.

Днями розмова між президентами відбулася у телефонному форматі. Проте, як стверджує прес-секретар Путіна, ситуація в Україні не обговорювалася. Натомість Трамп висловив надію, що найближчим часом український конфлікт все ж завершиться.

Раніше голова Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив українську владу у військових провокаціях на Донеччині.

Додамо, за словами українського військового експерта Олексія Арестовича, Росія втратила свою можливість в найближчі роки захопити Україну військовим шляхом. Він вважає, що свій шанс окупанти втратили ще у 2015 році після програшу у боях у Дебальцево. Мовляв, тоді російські найманці мали чималу перевагу у військовому оснащенні, проте понесли людські втрати – у тому бою полягло близько 3 тисяч бойовиків.

Наразі, певен експерт, Кремль не має змоги доправити на територію України своїх військових. І все, що вони можуть зараз, це утримувати займані позиції, а не займати нові.

Проте спроби вторгнення в Україну все ж пан Арестович повністю не виключає. За його словами, найближчим часом цілком можливе чергове загострення ситуацію на Донбасі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео