Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Європейський Союз поставив українське питання ребром перед РФ

Європейський Союз поставив українське питання ребром перед РФ
81722 ПЕРЕГЛЯДІВ

4 лютого Голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні провела телефону розмову з міністром іноземних справ Росії Сергієм Лавровим. Вони обговорювали ситуацію в Донецькій області, головний акцент був на ескалації в Авдіївці.

Таку інформацію оприлюднили в Європейській зовнішньополітичній службі. Європейський високопосадовець виявила чимале занепокоєння подіями, які викликали суспільний резонанс через бої та гуманітарну ситуацію в місті на Донеччині.

Насамкінець пані Могеріні заявила, що РФ повинна припинити обстріл і вивести свої війська з української території. Також голова євродипломатії наголосила, що офіційний Кремль повинен негайно та беззаперечно виконати усі Мінські домовленості.

Як раніше повідомлялося, свій вплив на російську сторону намагався зробити Президент Європейської Ради Дональд Туск. Він надоумлював офіційну Москву використати усі можливі й неможливі важелі свого впливу на бойовиків, аби ті терміново припинили порушувати «режим тиші» в Авдіївці та дали можливість рятувальникам провести необхідні аварійно-відновлювальні роботи комунальних мереж.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео