Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Лукашенко обурений появою прикордонної зони на білорусько-російському кордоні

Лукашенко обурений появою прикордонної зони на білорусько-російському кордоні
108884 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росія ввела прикордонну зону на білоруському кордоні без узгодження з вищим керівництвом Білорусі.

Президент Білорусі Лукашенко обурений введенням Росією прикордонної зони на білорусько-російському кордоні та охарактеризував такі дії з боку Росії як «політичний випад». На його думку, цим кроком Росія порушила існуючі міжнародні документи. Варто відмітити, що впродовж 20-ти років на кордоні Росії та Білорусі не було жодного контролю.

Згідно з останніми нововведеннями, в прикордонній зоні здійснюватиметься фіксація руху осіб та транспортних засобів, проте, для громадян Росії та Білорусі порядок перетину кордону залишиться незмінним.

В свою чергу у Кремлі появу прикордонної зони пояснюють необхідністю в контролі перетину державного кордону громадянами третіх країн. Окрім того, в такий спосіб російська сторона прагне вберегтись від терористичних та міграційних загроз. Висока необхідність у створенні контролю на кордоні може бути зумовлена також нещодавнім указом Лукашенко про безвізовий в’їзд до Білорусі ряду країн на п’ятиденний термін.

Внаслідок підписання Росією указу про створення прикордонної зони без обговорення з Білоруссю поширились чутки про ймовірний розпад Євразійського економічного союзу, проте Олександр Лукашенко під час прес-конференції це спростував.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео