Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія не збирається виконувати Мінські угоди

Росія не збирається виконувати Мінські угоди
54552 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таку думку висловила Віце-прем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Політик проаналізувала останні події в Авдіївці і дійшла висновку, що у плани Кремля не входить припинення бойових дій на сході України. Саме такий висновок пані Климпуг-Цинцандзе озвучила під час свого виступу в Брюсселі у підкомітеті з питань безпеки та оборони Європарламенту.

Віце-прем'єр наголосила, що найголовніше змусити Росію створити необхідні умови для безпеки жителів і доступу представників ОБСЄ для спостереження за ситуацією на сході, а також для забезпечення гуманітарних умов у регіоні.

Як зазначалося раніше, з 29 січня в Авдіївці велися безперервні бої. Ситуація ледве не перетворилася на гуманітарну катастрофу. Через інтенсивні бої були пошкодженні лінії електромереж і водопостачання. Бойовики вперто не бажали встановити «режим тиші», аби дозволити рятівникам відновити комунальні послуги.

Президент України 30 січня через гуманітарну ситуацію відмінив свій візит до Німеччини.

За інформацією штабу АТО, станом на 5 лютого в місті пролунало понад 90 обстрілів. Бої велися із забороненої важкої техніки: артилерії, градів, мінометів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео