Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Посол Німеччини відзвітував перед МЗС України за свої неоднозначні висловлювання

Посол Німеччини відзвітував перед МЗС України за свої неоднозначні висловлювання
163361 ПЕРЕГЛЯДІВ

В інтерв'ю одному з українських інформагентств посол Федеративної Республіки Німеччина Ернст Райхель дав неоднозначний коментар стосовно виборів у Донецькій області. Мовляв, аби провести вибори у цьому регіоні не потрібно чекати, аби Росія вивела свої війська з окупованої території. Такі висловлювання не сподобалися українській владі, тож посла запросили до себе на «килим».

Вже згодом пан Райхель озвучив підтекст своєї заяви. Він повідомив, що робив акцент на правильно організованих умовах проведення виборів. Мовляв, неважливо, чи будуть там іноземні війська чи ні, головне правильно створити усі умови для законних виборів, і тоді все пройде добре.

Таке пояснення посол надав народному депутатові Сергію Лещенко. Разом із послом ФРН вони дійшли висновку, що ліпше вибудовувати хороші відносини між країнами, а не напружувати ситуацію. Заодно пан Райхель згодився, що дав неоднозначне інтерв'ю, через що і виникли непорозуміння.

Нагадаємо, раніше від німецького посла уже звучали схожі заяви про ймовірність провести вибори на Донеччині до того, як Україна повністю поверне контроль над територією. У приклад пан Райхель називав історичну подію з парламентськими виборами в Німеччині, коли там панував комуністичний режим. Тоді все дійство розвивалося під наглядом Західної групи Збройних сил Радянського Союзу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео