Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Польща поділилася своїми планами стосовно Росії та України

Польща поділилася своїми планами стосовно Росії та України
108899 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польща й надалі виступатиме на боці України у їхньому протистоянні з агресором, і осуджуватиме антиукраїнські дії Кремля на тимчасово окупованих територіях. Таку позицію висловив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.

Він переконаний, що українська влада має продовжувати йти у європейському напрямку та боротися за відновлення контролю на Донбасі. Ващиговський підкреслює, що Кремль своїми руками зіпсував відносини з Польщею, а загостренням подій на сході України він і далі продовжує нагнітати атмосферу в обох країнах. Тим не менш міністр переконаний, що українській владі потрібно вибудувати правильний діалог із Москвою та змусити Кремль виконувати Мінські домовленості. У свою чергу Польща всіляко обіцяє підтримувати Україну у цій боротьбі.

Також політик акцентував, що польська влада готова допомагати й у низці внутрішніх проблем в Україні. Зокрема, йдеться про реформи самоврядування та антикорупційну співпрацю.

Насамкінець міністр додав, що його країна в очікуванні передачі уламків літака, на якому у 2010 році розбився колишній Президент Польщі та низка високопосадовців під Смоленськом. Він додав, що верхівка Кремля повинна піти на конструктивну співпрацю з польською владою, аби дійти вірного консенсусу у цій нелегкій справі.

У свою чергу пан Ващиговський пообіцяв, що за будь-яку ціну поверне уламки Ту-154 М на Батьківщину, адже так того бажає його народ.

Найближчим часом Польща планує звернутися до Міжнародного суду в Гаазі, аби встановити істинну причину авіакатастрофи 2010 року та перевірити висновки російського слідства.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео