Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Туреччина заявила, що залишатиметься на українській стороні

Туреччина заявила, що залишатиметься на українській стороні
244970 ПЕРЕГЛЯДІВ

Турецька верхівка визнала російську агресію, направлену проти України й пообіцяла не визнавати в жодному разі окупацію Криму легальною. Туреччина переконана, що Росія веде підлу гібридну війну проти українського народу. Тож країна завжди виступатиме на стороні українців, а також підтримуватиме права татар на півострові. Цю позицію озвучив турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу.

Також Чавушоглу сказав, що підніматиме цю тему на міжнародному рівні. Міністр заявив, що його країна хоче, аби війна на Донбасі якнайшвидше завершилася, а Крим знову повернувся до складу України. Він переконаний, що це питання має завжди залишатися на порядку денному на високому міжнародному рівні, і Туреччина у цьому сприятиме.

У грудні 2016 року Туреччина домовилася з українським керівництвом, що кожного року протягом п'яти років надаватиме Україні 3 мільйони доларів на зміцнення української армії. На ці кошти запланована закупівля військових товарів турецького виробництва, направлених на потреби бійців ЗСУ.

Додамо, представник ЄС із питань зовнішньої політики і безпеки Федерік Могерін наприкінці 2016 року заявив, що російська агресія проти України та окупацію півострову – це грубе порушення принципів і постанов ОБСЄ.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео