Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Майбутнє ЄС без Великобританії

Майбутнє ЄС без Великобританії
136258 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нове бачення Європи після виходу Британії з Союзу виклав у своєму проекті Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Він презентував своїм колегам п'ять ймовірних варіантів розвитку подій після Brexit.
Наразі Європейський Союз включає в себе 27 країн-члені без Британії. За словами Жан-Клода Юнкера, уже зараз Європа повинна визначити для себе новий шлях, яким йтиме до 2025 року. Цей сценарій має включати в себе низку домовленостей, які обрали представники ЄС на саміті у 2016 році в столиці Словаччини. Такий варіант отримав назву «Біла книга».
Вищезгаданий сценарій передбачає єдиний ринок, ефективну роботу у різних сферах об'єднаними силами тощо. Головний акцент – на спільній співпраці.
Також пан Юнкер відмітив недоліки сьогоднішньої взаємоспівпраці. На його думку, країни-члени ЄС не на повну силу працюють у спільних напрямках, через що результат не виправдовує очікувань. Відтепер внутрішні проблеми країн-членів Союзу лягатимуть на плечі конкретних лідерів держав, а не вирішуватимуть на рівні Європейського Союзу. Юнкер підкреслив, ті хто хочу самостійно займатися певною проблемою чи мають намір приєднатися до більшості – матиме цю можливість, і навпаки – країни, які хочуть тісніше співпрацювати, їм відкриються нові горизонти.
Також ЄС планує зосередитися на питаннях безпеки, торгівлі, міграції, обороні та укріпленні кордонів. Для того, аби зробити ЄС сильнішим і захищенішим від ймовірних нападів ворогів, планується створити оборонний союз і прикордонне агентство, яке контролюватиме зовнішні кордони.
І основним завданням, за словами Юнкера, буде боротьба з популізмом, що дозволить укріпити позиції Союзу раз і назавжди.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео