Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЄС та Америка відреагували на події навколо справи Насірова

ЄС та Америка відреагували на події навколо справи Насірова
163489 ПЕРЕГЛЯДІВ

Посольство Штатів та Представництво Європейського Союзу не залишилося байдужим до історії з тимчасово відстороненим від обов'язків керівником ДФС України Романом Насіровим та опісля кількох засідань й одразу висловило своє ставлення.

На їхню думку, дії Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури були цілком правильними та справедливими. Цю інформацію вищезгадані відомства оприлюднили на своїх офіційних сторінках у соцмережах.

Як і в ЄС, так і в США впевнені, антикорупційні відомства цілком справляються зі своїми обов'язками та не перевищують покладені на них повноваження. Щодо останнього рішення Солом'янського районного суду столиці стосовно утримання Романа Насірова під вартою на час слідства, то зовнішньополітичні представництва погодилися з цими діями. За словами представників США та Європейського Союзу, Україна повинна створити окремий спеціальний суд, який займатиметься корупціонерами. Крім того, вони зазначили, що надважливо, аби у НАБУ був незалежний аудит.

Наостанок у ЄС зауважили, що проблема корумпованості входить до складу першочергових питань для українського народу, яке потребує нагального вирішення. Дипломати також нагадали, що боротьба з корупцією була і залишається головною вимогою активістів Майдану, напливу іноземних вкладень і поліпшення стану української економіки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео