Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Російським найманцям не дають спокою спостерігачі ОБСЄ

Російським найманцям не дають спокою спостерігачі ОБСЄ
81813 ПЕРЕГЛЯДІВ

10 березня 2017 року місія ОБСЄ на Донеччині зафіксувала гаубиці, які належать бойовикам. Останнім факт викривальної знахідки не припав до смаку, тож вони пішли на рішучі дії й спробували відлякати міжнародних спостерігачів.

За словами першого заступника голови місії ОБСЄ Александра Хуга, окупанти відкрили вогонь по представникам спеціальної моніторингової комісії. Знайдені самохідні гаубиці перебували на ділянці, від якої згідно з Мінськими домовленостями важке озброєння повинно бути відведено.

Подія сталася у Хрещатицькому. Постріли носили попереджувальний характер, ніхто з іноземних представників не постраждав.

Схожа ситуація сталася в селі Яснувате. Ворог помітив безпілотник ОБСЄ та вистрілив у нього зі стрілецької зброї. На думку пана Хуга, пристрій зафіксував пересування ворожої важкої техніки – за це й поплатився.

Такі випадки, коли сепаратисти не давали виконувати спостерігачам свою роботу, далеко не поодинокі. Лише протягом минулого тижня штаб АТО нарахував понад 20 схожих перешкоджань.

Раніше повідомлялося, що наприкінці лютого бойовики вчини стрілянину проти Донецького патруля ОБСЄ. Подія сталася в селі Катеринівка. Через день терористи ще раз вчинили провокацію. Того разу вони забрали у місії безпілотник.

Ще згодом російські найманці випустили три танкових снаряди в український спостережний пункт, який займається встановленням «режиму тиші» та припиненням вогню на лінії зіткнення.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео