Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Скандал у французькому МВС і призначення нового голови відомства

Скандал у французькому МВС і призначення нового голови відомства
163586 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ні – кумівству! Саме так можна назвати вчинок уже колишнього голови МВС Франції Брюно Ле Ру, який 21 березня 2017 року подав у відставку через звинувачення у просуванні його доньок у помічниці депутатів.

Днями у верхівці Франції розгорівся скандал. Мовляв, керівник Міністерства внутрішніх справ країни, користуючись своїм статусом, створює гарні умови праці для своїх дітей. Згодом Брюно Ле Ру скликав прес-конференцію та повідомив, що не збирається закривати очі на те, що не подобається людям, і подає у відставку.

Він також зазначив, що виступає за справедливість та чесніть в діяльності уряду та міжлюдських взаємовідносинах. Мовляв, саме ці якості й наштовхнули його на рішучий крок.

Окрім цього він підкреслив, що його доньки влаштувалися на роботу згідно із французьким законом про правила служби у Нацзборах. Теж екс-міністр зауважив, що його дівчата влаштувалися на вищезгадані посади, коли він працював звичайним депутатом. Тоді вони за літо, завдячуючи короткотерміновим контрактам, заробили понад 50 тисяч євро.

Згодом фінансова служба взялася за перевірку легальності цих заробіток.

Додамо, Франція довго не чекала й швидко знайшла заміну Брюно Ле Ру. Як відомо, новим міністром МВС назначено Маттіас Фекль. До нової посади він був державним секретарем із зовнішньої торгівлі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео