Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Гонконгу запропонували вибір - економіка чи демократія

Новини України: Гонконгу запропонували вибір - економіка чи демократія
211691 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лідер Гонконгу Лян Чженьїн сказав, що необхідність економічного зростання важливіша за заклики до більшої демократії у своєму першому щорічному посланні після минулорічних продемократичних протестів.

Лідер Гонконгу Лян Чженьїн сказав, що необхідність економічного зростання важливіша за заклики до більшої демократії у своєму першому щорічному посланні після минулорічних продемократичних протестів.
У вступному слові його промови до Законодавчої ради, яка також була розміщена в Інтернеті, пан Лян заявив, що Гонконгу треба зробити вибір між «здійсненням загального виборчого права та застоєм» в економіці.
Він сказав, що він визнає сподівання в основному студентської акції протесту, яка торік паралізувала частину Гонконгу більше ніж на два місяців закликами до загального голосування. Але він сказав, що вони не в повній мірі розуміють закони Гонконгу, і що території ніколи не була обіцяна повна політична автономія.
Реформ, яка відбудуться в 2017 році – відповідно до якої люди зможуть прямо голосувати за голову виконавчої влади, але зі списку кандидатів, затверджених Пекіном – буде «великим кроком вперед для демократичного розвитку Гонконгу».
«У розвитку демократії, ми повинні діяти відповідно до закону, або Гонконгу зануриться в анархію», попередив він. Пан Лян також пообіцяв створити більш доступне житло в Гонконгу – основне питання в багатій, але маленькій території – анонсувавши нові схеми субсидування житла.
Промова пан Ляна була відкладеною на кілька хвилин після того, як члени продемократичного блоку увійшли до Законодавчої ради, розмахуючи жовтими парасольками – символом протестного руху – та банерами, які закликають до загального виборчого права та пан Ляна піти у відставку.Одні з протестуючих, Реймонд Чен і Альберт Чан були виведені охоронцями, у той час як близько 20-ти інших вийшли самі.
Один законодавець, Альберт Хо, сказав пану Ляну, що він «просто виступає в якості посланника Пекіну», а не в інтересах населення Гонконгу.
Уряд Китаю заявив, що буде вільне голосування за лідерство в 2017 році, але лише серед двох або трьох кандидатів, відібраних пекінським комітетом.
Протестуючі в минулому році прагнули повної демократії та аби пан Лян – який сам був обраний комітетом з 1200 осіб – пішов у відставку, але він постійно відмовлявся.
У той час як десятки тисяч людей взяли участь в початкових демонстраціях, які паралізували частину центру Гонконгу, поступово цифри впали до декількох сотень – в основному студентів – до того часу, поки поліція та судові пристави не демонтували останні табори в середині грудня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео