Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Зона вільної торгівлі між Україною і Канадою відкрита

Новини України: Зона вільної торгівлі між Україною і Канадою відкрита
239815 ПЕРЕГЛЯДІВ

Між Україною і Канадою тепер діятиме зона вільної торгівлі. Обидві країни підписали відповідну угоду, згідно з якою українська продукція зможе закріпитися на канадському ринку, натомість продукти з Канади стануть доступними українцям.

Після підписання угоди про зону вільної торгівлі, яке відбулося 20 липня, 98 відсотків українських продуктів зможуть потрапити на ринок Канади, а вона у свою чергу постачатиме 80 % своєї продукції в Україну.

Ратифікація документу, що передбачає розширення торгових стосунків між двома країнами, призначена на 1 січня 2016 року. Після цього договір набере чинності.

За словами міністра аграрної політики і продовольства Олексій Павленка, відповідне українське відомство вже неодноразово брало участь у подібних переговорах з Канадою. Міністр вважає, що домовленість передусім діятиме відносно продукції сільської промисловості, оскільки на велику кількість сільськогосподарської продукції буде скасоване ввізне мито.

Незважаючи на те, що Канада готова максимально відкрити свій ринок для українських продуктів, Арсеній Яценюк зауважив, що поки не всі вітчизняні виробники готові до роботи з Канадою, оскільки їхнє виробництво є технологічно відсталим.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео