Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За рівнем добробуту Україна - сорок восьма

26815 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна посідає 48 місце у міжнародному рейтингу добробуту, який склали спеціалісти німецької страхової компанії Allianz за результатами 2014 року. Головним показником рівня заявлених країн у рейтингу стала кількість фінансових активів на кожного громадянина.

Як стверджує міжнародний рейтинг добробуту, який склала німецька страхова компанія Allianz, за результатами 2014 року Україна посідає 48 місце з 53. ЇЇ позицію у рейтингу визначає кількість фінансових активів на кожного громадянина.

За даними рейтингу, на першому місці перебуває Швейцарія. У цій країні на кожного жителя припадає найбільша частка фінансових активів - понад 157 тисяч євро. Сполучені Штати за цим показником — другі, там кожному громадянину могло б дістатися майже 139 тисяч євро.

Україна з показником, що дорівнює 1037 євро, за підсумками 2014 року опинилася на 48 місці. Результат України за цим критерієм у 152 рази нижчий порівняно зі Швейцарією та у 134 рази менший, ніж у США.

Однак у рейтингу Україна опинилася вище за Росію, яка перебуває на 50 сходинці — кожнен росіянин міг би отримати 902 євро фінансових активів. Через знецінення рубля та інші економічні проблеми Росія значно погіршила свій показник у рейтингу добробуту.

Що стосується України, вона теж погіршила власні позиції у рейтингу глобальної конкурентоспроможності — за останній рік цей результат впав з 76 на 79 місце.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео