Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Турецькі продукти в Україні подешевшають

241012 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна зможе виграти через конфлікт Туреччини і Росії — через зменшення торговельних відносин цих двох країн на українських полицях імовірно з’явиться більше турецьких продуктів. Як наслідок — можна очікувати зниження їх вартості.

Як розповідають експерти, через погіршення дипломатичних стосунків Туреччини та Росії більша частина турецьких продуктів може потрапити до України. Як очікують, такі зміни мають привести до зниження цін. Основні товари, які Україна традиційно імпортує з Туреччини, - цитрусові та тепличні овочі. Так, прогнозують, що найближчим часом може знизитися ціна на тепличні огірки, помідори, гранати, мандарини та інші види цитрусових.

Як стверджують спеціалісти, вже зараз кілька основних постачальників турецьких продуктів звертають більшу увагу на Україну як основного покупця. Оскільки зараз Україна перебуває на третьому місці за обсягами імпорту турецьких цитрусових та інших продуктів (перше і друге посідають Євросоюз та Росія), у результаті дії антитурецьких санкцій з боку Росії Україна може отримати більш дешеві продукти. Так, уже зараз в українських магазинах середня ціна на мандарини знизилася з 21 до 17-18 гривень за кілограм.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео