Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Молдові засудили черговий заклик терористів про «Малоросію»

У Молдові засудили черговий заклик терористів про «Малоросію»
54842 ПЕРЕГЛЯДІВ

Молдовська влада назвала черговий закид бойовиків про створення «Малоросії» серйозною загрозою суверенній Україні. Таку інформацію оприлюднили в зовнішньополітичному відомстві й євроінтеграції Молдови.

За словами прес-служби країни, проголошення незаконного формування «Малоросія» підриває незалежність і суверенітет України, а також несе загрозу регіональній безпеці країни. Також у МЗС зазначили, що вважають такі заклики з боку сепаратистів порушенням прав міжнародного порядку, що можуть підірвати та порушити територіальну цілісність України.
Окрім цього в МЗС Молдови вкотре наголосили, що й надалі підтримуватимуть суверенітет України та поважатимуть її державні кордони згідно з міжнародними визначеннями та правилами.
Додамо, що днями ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко виявив бажання перейменувати Україну у нову «державу Малоросію». Натомість лідери ЛНР заявили, що не мають нічого спільного з цією заявою й взагалі не чули про неї.
На пропозицію Захарченка відреагував й український очільник Петро Порошенко. За його словами, ця заява нічого не варта, оскільки Захарченко, як і Потницький, інший лідер ватажків, - не політики, а лише маріонетки Кремля. Мовляв, вони створені виключно, аби робити шоу, не більше.
В Євросоюзі зазначили, що ця заява йде наперекір Мінським угодам і покликана підривати процес мирного врегулювання ситуації.
Нагадаємо, раніше Росія планувала проект «Новоросія», що мав на меті окупацію Луганщини, Донеччини, Херсонщини, Миколаївщини та низки інших українських областей. Однак реалізувати його так і не вдалося. Тож на проекті поставили хрест.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео