Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У М'янмі серйозні втрати

У М'янмі серйозні втрати
219359 ПЕРЕГЛЯДІВ

У М'янмі точаться криваві бої. Країна лише за тиждень зіткнулася з величезною кількістю втрат. Як відомо, щонайменше 400 людей загинули під час озброєних нападів. Таку статистику повідомляють ЗМІ.

Криваві зіткнення відбуваються між військовими М'янми та повстанцями. Наразі відомо, що чимала кількість мусульманських нацменшин рохінджа покидають країну та тікають до Бангладешу. Переважна більшість загиблих – представники цієї меншини. Окрім рохінджа, понад десяток жертв налічується серед військових, така ж кількість загиблих і серед мирних жителів, ще двоє – владні представники.

За словами військовослужбовців, вони воюють із терористами. А ось мусульманські нацменшини заявляють, що влада докладає усіх зусиль, аби прогнати їх з країни. За їхніми словами, верхівка країни надала наказ вивезти з місць боїв усіх не мусульман – їх близько 12 тисяч, а ось про евакуацію мусульманських громад не промовили, ані слова. Мовляв, нехай або ж вибираються самі, або ж гинуть, стверджують рохінджа.

Наразі відомо, що до Бангладешу втекло близько 40 тисяч представників мусульманських меншин, ще 20 тисяч чекають на кордоні можливості якнайшвидше покинути М'янмі. Такі дані оприлюднили представники ООН.

Біженці тікають через річку Наф, яка розділяє обидні країни. Проте не всім вдається дістатися до Бангладешу. На початку осені прикордонники виловили близько п’ятнадцяти тіл загиблих мусульман, серед яких одинадцятеро – діти.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео