Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Лукашенко пообіцяв мирні військові навчання

Лукашенко пообіцяв мирні військові навчання
82362 ПЕРЕГЛЯДІВ

Білоруський керманич Олександр Лукашенко запевнив, що спільні навчання Росії та Білорусії не передбачають атаку на якусь країну. Таку інформацію повідомили білоруські ЗМІ.

Військові навчання «Захід-2017» двох країн – Білорусії та Росії – носять виключно оборонний характер, підкреслив Лукашенко. За його словами, країни не збираються використовувати білоруську територію задля атак на інші країни. Під час цієї промови очільник Білорусії запросив усіх бажаючих приїхати та на власні очі побачити, як проходитимуть ці навчання. Мовляв, приховувати нічого, як і немає сенсу виправдовуватися за навчання з оборонною місією.

Нагадаємо, що з середини вересня на білоруській території розпочнуться військові навчання російсько-білоруської групи. Сусідні держави Білорусії, в тому числі Україна та балтійські країни, сумніваються, що ці навчання мають під собою звичайні тренування. На думку очільників сусідніх країн, РФ захоче використати їх задля нападу на інші країни та посилення власної військової присутності на східній стороні північноатлантичного Альянсу.

Український керманич Петро Порошенко акцентував, що Україна спостерігатиме за розвитком цих навчань. Мовляв, існує ймовірність, що РФ використає спільні військові тренування з Білорусією для порушення українського суверенітету.

Обидві країни спростовують цю заяву та запевняють, що після завершення спільних навчань російські війська повернуться додому.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео