Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Каталонії зростає напруга

У Каталонії зростає напруга
192239 ПЕРЕГЛЯДІВ

Каталонія може стати незалежною. Скоро має виступити керівник каталонського уряду Карлес Пучдемон із важливою промовою. Правоохоронці оточили будівлю уряду. Таку інформацію повідомляють іноземні ЗМІ.

Раніше голова уряду уже планував свій виступ, однак його перенесли через напругу в парламенті. Преса впевнена, що Пучдемон хоче оголосити Каталонію – незалежною одиницею від Іспанії.

Близько двадцяти бронемашин перегородили вхід неподалік парламенту, біля дверей до будівлі ще додатково стоять три бронеавтівки місцевої поліції. Тим часом іспанські правоохоронці посилили охорону аеропортів та залізничних вокзалів у Каталонії. В уряді й надалі продовжують засідати активісти з питань незалежності.

Частина лідерів виступають за відокремлення, інші – навпаки. Саме такі різні погляди стали причиною переносом ключовою промови.

Нагадаємо, на початку жовтня цього року уряд Каталонії провів нелегальні вибори стосовно проголошення незалежності. За даними влади, понад 90% людей віддали свої голоси за це рішення. Керівник уряду заявив, що не підтримує результати голосування та вважає травматичним відокремлення Каталонії від Іспанії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео