Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Ріанна виграла судову справу проти магазину одягу

Новини України: Ріанна виграла судову справу проти магазину одягу
53155 ПЕРЕГЛЯДІВ

Апеляційний суд у Лондоні лишив у силі заборону, яку наклав на магазин Topshop, що продає футболки із зображенням зірки без її відома та дозволу.


Апеляційний суд у Лондоні лишив у силі заборону, яку наклав на магазин Topshop, що продає футболки із зображенням зірки без її відома та дозволу. Це перший випадок, коли знаменитість виграла судову справу з позовом такого характеру. Одразу три апеляційних судді погодилися, що це є порушенням прав зірки. Іншими словами, несанкціоноване зображення шкодить бренду Ріанни.
Співачка подала в суд на магазин ще в 2013 році із вимогою виплатити їй 5 мільйонів доларів за те, що на футболках бренду було фото Ріанни, зроблене під час зйомок кліпу в 2011 році. Покупці таким чином були обмануті, адже магазин їх запевнив, що знаменитість особисто схвалила продаж.
Адвокат із захисту авторських прав Пол Джозеф розповів, що перемога Ріанни не обов’язково означає, що інші знаменитості можуть також подати в суд на компанії, які використовують їх зображення без дозволу.
Правовий кореспондент BBC запевнив, що це перший випадок, коли зірка-позивач виграла справу в суді про несанкціоноване використання власного зображення на різноманітних товарах і до того ж домоглася виплати грошової компенсації.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео