Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Скарлетт Йоханссон – найкасовіша акторка американського кінопрокату

Скарлетт Йоханссон – найкасовіша акторка американського кінопрокату
162196 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нарешті до світу кінематографу потроху приходить гендерне рівноправ'я – 31-річна акторка Скарлетт Йоханссон – тому доказ, ставши найкасовішою жінкою американського кінопрокату усіх часів, фільми за участі якої зібрали майже 3,5 мільярди доларів. Ця вражаюча цифра стала можливою для талановитої Скарлетт завдяки суперуспішним екранізаціям популярних коміксів кіновсесвіту «Marvel», екшну культового Люка Бессона «Люсі» та озвучуванню колоритного тигрового пітону Каа з екранізації захоплюючого роману письменника Редьярда Кіплінга «Книга джунглів».

Хоча у загальному рейтингу акторських прибутків місіс Йоханссон і зайняла лише десятий рядок, вищезазначений результат є небувалим проривом для усієї жіночої половини Голлівуду, оскільки раніше акторки ніколи не потрапляли до подібних рейтингів фінансової прибутковості через головування у них виключно акторів-чоловіків.

Крім власної касовості, Скарлетт може похвалитися й тим, що за останні 20 років вона стала наймолодшою акторкою з подібним результатом.

Найкасовішим актором, чиї фільми зібрали трохи менше п'яти мільярдів доларів, було визнано 73-річного ветерана кінематографу Харрісона Форда. А окрім Скарлетт, високі рядки у рейтингу касовості посіли такі акторки як Кемерон Діаз, Хелена Бонем Картер, Кейт Бланшетт та Джулія Робертс.

Серед режисерів перший щабель очікувано зайняв Стівен Спілберг. За ним слідують Майкл Бей, Пітер Джексон, Роберт Земекіс та Джеймс Кемерон. Серед продюсерів на першому місці також розташувався містер Спілберг. Найкасовішими сценаристом та кінокомпозитором же визнані Джордж Лукас і Ханс Циммер.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео