Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Крок-2015» пройде в українській столиці

107085 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цьогоріч в Україні пройшло чимало кінофестивалів, однак це не стало на заваді того, що Міжнародний анімаційний кінофестиваль «Крок -2015: у рідній гавані» приверне увагу не лише цінителів даного жанру, а й громадськості, адже під час показу на фестивальному екрані будуть показані кращі українські та світові анімаційні доробки.

Усім, хто хоче побачити фільми створенні у жанрі аніме, повинні прийти до столичного Будинку кіно з 19 по 22 листопада. Саме у ці дні триватимуть кінопокази.

Серед анімаційних кінокартин глядачів зацікавить очевидно латвійсько-американська стрічка «Камені в моїх кишенях», за яку режисера Сигне Баумане було висунуто в минулому році на здобуття «Оскара».

Конкурсна програма фестивалю розділена на дві частини – національну та міжнародну.

Проведення фестивалю буде значно відрізнятися від минулих років, бо тепер роботи, котрі братимуть участь у конкурсній програмі, оцінюватиме професійне журі в складі якого можна буде побачити кінокритиків Володимира Войтенка, Олексія Першко, Сергія Васильєва молодшого.

А от відома польська режисера та майстер анімації із пластиліну Ізабелла Плючінська не лише буде почесним гостем «Кроку-2015», а й представить свою нову роботу, продемонструє ретроспективу своїх кращих фільмів та проведе майстер-клас, який називатиметься «Емоції в пластиліні».

А ще на фестивалі будуть представлені ретроспективи аніматора Степана Коваля, котрий влітку відсвяткував свій п’ятдесятирічний ювілей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео