Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ліга чемпіонів: переможний камбек Шахтаря і сенсаційна нічия у Севільї

Ліга чемпіонів: переможний камбек Шахтаря і сенсаційна нічия у Севільї
31501 ПЕРЕГЛЯДІВ

Четвертий день 1/8 фіналу Ліги чемпіонів був надважливий для українських уболівальників. Адже після зимової перерви, і одразу на євроарену повернувся донецький “Шахтар”. У своєму другому офіційному поєдинку у 2018 році їм довелось зустрітись із титулованою італійською “Ромою”.

Звісно, команда з Вічного міста не є такою грізною, як клуби англійського чи іспанського чемпіонатів. Але клас є клас, рівень є рівень. Тому “гірникам” під час зимової перерви доводилось добряче налаштуватись проти такого загадкового суперника, не втрачаючи при цьому власної форми.

Те, що “Рома” – суперник далеко не простий, було зрозуміло ще з перших хвилин, коли римляни чергували біля воріт Андрія П’ятова. Було одразу помітно, що суперники добре вивчили слабкі сторони української команди. Це, звісно, дало свої плоди у вигляді голу. Під кінець першої частини поєдинку боснієць Едін Джеко вивів Ундера віч-на-віч з голкіпером “Шахтаря”. Останньому залишалось лише прицільно влучити у ворота – 1:0.

У другому таймі все пішло шкереберть. Команда Паула Фонсеки зробила висновки з гри у стартовій сорокап’ятихвилинці. І почала йти вперед. Вже на 50-х хвилинах Ракицкий, розуміючи наступ суперника, кинув довгий пас на Феррейру, який зумів зробити ривок і зрівняти рахунок – 1:1. А на 71 хвилині інша бразильська зірка донеччан – Фред відзначився шедевральним виконанням штрафного удару метрів з 30-ти. Як наслідок, 2:1 – попри нервовий фінал донецька команда все-таки здобула першу єврокубкову перемогу у 2018 році. Але на “гірників” чекає випробування у матчі-відповіді у Римі.

В іншому паралельному поєдинку у Севільї місцева команда зуміла не програти титулованому англійському гранду –“Манчестер Юнайтед”. Глядачі не побачили забитих м’ячів. Відповідно. Сухий рахунок – 0:0. І доля ще однієї путівки у чвертьфінал Ліги чемпіонів визначиться вже у Манчестері.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео