Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Дніпро» може втратити ще 9 очок за борги

«Дніпро» може втратити ще 9 очок за борги
108611 ПЕРЕГЛЯДІВ

     З такою заявою виступив член Виконавчого комітету Федерації футболу України Ігор Гатауллін. За його словами, дніпровський клуб може отримати ще одне дисциплінарне стягнення у вигляді зняття очок у національній першості.

     Історія з судовими розборами триває вже довгий час, і «Дніпро» вже позбавляли очок з приводу заборгованості перед колишніми тренерами та гравцями клубу. Ще в січні контрольно-дисциплінарний комітет постановив розрахуватися з екс-наставником команди Хуанде Рамосом, якому клуб заборгував півтора мільйони доларів. Однак півроку, відведених на розрішення конфліктної ситуації, сплинули, а гроші за виконану роботу в період с 2010 по 2014 рік іспанський спеціаліст так і не отримав, за що в жовтні з «Дніпра» було знято 6 очок штрафних санкцій.

     Наступні на черзі – хорватський нападник Нікола Калініч, який вже другий рік грає у складі італійської «Фіорентини», але так й не недоотримав більше ніж 350 тисяч доларів, та колишній керманич, який спромігся вивести команду до фіналу Ліги Європи, Мирон Маркевич. Останньому за одинадцять місяців роботи «Дніпро» заборгував 1,7 мільйонів доларів.

     За словами екс-тренера, звертатися до дисциплінарних комітетів одразу він не збирався, маючи намір вирішити питання мирним шляхом у діалозі с президентом команди, але добитися відповіді від нього не зумів, після чого й звернувся до відповідних інстанцій, заявивши, що має повне право на стягнення боргів, адже свою роботу виконав сумлінно.

     За різними підрахунками, це не усі борги клубу – загальна сума, яку винна команда колишнім та діючим гравцям та співробітникам, сягає 20 мільйонів доларів. Більшість футболістів погодилися на пропозицію часткових виплат протягом декількох років.

     Діючий керманич «Дніпра» Дмитро Михайленко про дисциплінарне стягнення дізнався вже після підписання вироку, коли команду у жовтні позбавили шістьох очок. За його словами, це стане доброю перевіркою того, як гравці грають за ім'я та честь команди, відкидаючи фінансові складові, а думаючи тільки про емблему, яку носять на грудях.

     Нагадаємо, наразі «Дніпро» посідає одинадцяту сходинку у турнірній таблиці Чемпіонату України, маючи 5 очок у своєму активі, відстаючи від найближчого конкурента «Волині» на чотири пункти – у лучан дев'ять балів. Якщо дисциплінарний комітет ухвалить рішення зняти ще 9 очок, дніпровці можуть спуститися на останню сходинку національної першості та покинути Прем'єр-Лігу.

     Наступний матч чекає на «Дніпро» у неділю, 20 листопада, проти полтавської «Ворскли», яка посіла на межі турнірної таблиці.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео