Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Андрій Ярмоленко у топ-20, Україна у тридцятці

Андрій Ярмоленко у топ-20, Україна у тридцятці
135883 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Футбольний сезон 2016 року для національних збірних закрито, тому ФІФА та УЄФА підбивають підсумки, визначаючи рейтинги країн, а також найкращих гравців. Цього року Україна також відзначилася – особистим досягненням вписав нашу збірну до топу нападник київського «Динамо» Андрій Ярмоленко. Зігравши у 2016-му дванадцять матчів, один з лідерів збірної вразив ворота суперників сім разів, посівши шістнадцяте місце у списку з двох десятків.

     Чинним лідером рейтингу голеадорів є португальський нападник Кріштіану Роналду, який у тринадцяти іграх за збірну забив тринадцять м'ячів.      Друге місце посідає бельгієць Лукаку, за чотирнадцять матчів вразивши ворота суперників одинадцять разів, та замикає трійку лідерів гватемалець Карлос Руїз, якому вдалося всього за шість поєдинків зробити аж дев'ять влучних ударів, що вивело його ще й на перше місце за коефіцієнтами.

     Усього ж найкращий нападник року команди України провів за національну збірну з моменту першого виклику 67 матчів, у яких відзначився 29 разів. Цікаво, що свій перший гол Ярмоленко забив у дебютному матчі проти збірної Андорри у 2009 році, відкривши рахунок у першому таймі. Усього за гравцем «Динамо» одразу три титули національної команди: автор найшвидшого та найпізнішого голів та найкращий асистент збірної України. У рейтингу бомбардирів він посідає друге місце, розташувавшись після Андрія Шевченка, в активі якого 48 голів.

     Що стосується національної збірної в цілому, то цього року наша команда зберегла свої позиції у рейтингу ФІФІ, додавши до активу ще чотири очки: з рахунком у 803 бали Україна посідає 29 сходинку. Поперед нас – Боснія і Герцеговина – 807 пунктів, та Іран – 837. Замикає тридцятку Австрія, яка втратила одразу чотири позиції та має тепер 792 бали, й Кот-Д'Івуар - +38 очок, +3 позиції та 790 пунктів у активі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео