Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Футболіст «Динамо U-19» врятував життя гравцю «Олександрії»

Футболіст «Динамо U-19» врятував життя гравцю «Олександрії»
189976 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Здавалося б, у підготовці футболістів все просто та зрозуміло, однак насправді їх навчання виглядає значно складніше. Наприклад, гравці мають знати основи медицини та надання першої медичної допомоги, адже, як показує життя, інколи саме в їх руках може опинитися чиєсь життя, і тоді не буде часу на роздуми.

     Продемонстрував знання першої необхідної допомоги гравець київського «Динамо U-19» Денис Янаков. Під завісу першого тайму матчу чемпіонату України з «Олександрією» сталося зіткнення, в результаті якого олександрійський захисник Назар Калинчук опинився на полі. Зазнавши болючої травми, через яку сталося проковтування язика, молодий футболіст почав задихатися, але перебувавший поруч Денис Янаков одразу зорієнтувався на надав необхідну допомогу до того, як працівники медичної служби встигли до місця події. Увесь штаб «Олександрії» подякував динамівцю за порятунок життя та відзначив, що в такі моменти немає поділу на товаришів по команді чи суперників – головне врятувати людину.

     Нагадаємо, у 2014-му році подібний інцидент стався під час матчу «Динамо» - «Дніпро». Тоді півзахисник столичної команди Олег Гусєв після зіткнення з воротарем Денисом Бойко опинився на газоні без свідомості. Першим, хто помітив та зреагував на критичність ситуації, був гравець «Дніпра» Джаба Канква, дії якого лікарі потім прокоментували як порятунок життя Гусєва. За словами працівників лікарні, куди був доставлений півзахисник, струс мозку та перелом челюсті – це ніщо у порівнянні з тим, що, якби не своєчасні дії Канква до прибуття медичної групи, Гусєв міг би задихнутися прямо на полі.

     У світовому ж футболі схожа подія відбулася трохи більше місяця назад – 11 жовтня захисник французького «ПСЖ» та збірної Кот-д'Івуара Серж Ор'є під час матчу кваліфікації до Чемпіонату Світу своїми швидкими та компетентними діями врятував життя нападнику збірної Малі Муссі Думбія.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео