Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вікенд європейського футболу: непереможний «Лейпциг» та гольовий Роналду

Вікенд європейського футболу: непереможний «Лейпциг» та гольовий Роналду
108645 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Ці вихідні стали справжнім святом для цінителів футболу: одразу декілька дербі пройшли на стадіонах європейських першостей, і хоча це були не ель-класико наче «Барселона» - «Реал», та все одно прикували до себе багато уваги.

     Англія: головним поєдинком дванадцятого туру Англійської прем'єр-ліги, звичайно, став матч «Манчестер Юнайтед» - «Арсенал», який мав багато значення для обох команд: «Арсенал» зараз бореться за попадання до трійки лідерів та має всі шанси очолити першість, а «МЮ» з Жозе Моуріньо на чолі все шукає вихід з затяжної кризи: від призових місць команду відділяють шість очок, а у спину вже дихають «Евертон» та «Уотфорд». Втім гра, хоча й була яркою, багато відповідей не дала. Рахунок після довгих спроб пробити Чеха все ж відкрив «Манчестер» - на 68-й хвилині влучним пострілом відмітився Мата, одразу ж отримавши жовту картку за святкування з вболівальниками. Однак, коли здавалося б, доля поєдинку вже вирішена, розпочавший гру з 79-ї хвилини Жиру за мить до кінця основного часу записав ще один влучний постріл до свого бомбардирського активу: 1:1 – фінальний рахунок гри.

     Ще один матч, який якщо не всі дивилися, то рахунком поцікавилися точно, - «Тотенхем» - «Вест Хем». Така зацікавленість грою була обумовлена насамперед тим, що «шпори» за одинадцять турів не зазнали ще жодної поразки, і лише через те, що половину ігор провели з нічийним результатом, не лідирують у турнірній таблиці. Англійцям було цікаво, чи зможе «Вест Хем» позбавити прем'єр-лігу єдиної команди, котра ще не програвала, та здалось, що це «молотобійцям» вдалося – до 89 хвилини рахунок був 1:2 на користь гостей, але остаточно долю вирішив Кейн, який за 120 секунд – на 89-й та 91-й – оформив дубль, тож «шпори» забрали свої три очки та лишилися єдиними непереможними.

     Німеччина: тут одразу два матчі вирішали долю першої трійки станом на одинадцятий тур – дортмундська «Борусія» приймала вдома «Баварію», а «Баєр» грав з «РБ Лейпциг». Перша гра виявилася скупою на голи, а доля її була вирішена вже на 10 хвилині: 1:0 на користь дортмундців. А ось друга гра знатно полоскотала нерви глядачам. Зацікавленість до «Лейпцигу» полягала не стільки в тому, що вони ще не програли жодного матчу в турнірі – адже ще й «Хофенхайм» не зазнавав поразок, - скільки в тому, що на відміну від суперників з Бундесліги та «Тотенхему» «Лейпциг» проводить свій дебютний сезон у вищому дивізіоні Німеччини і одразу вибився в лідери. Тож справжня битва почалася з першої ж хвилини – одразу після стартового свистку Кампль відкрив рахунок на користь «Баєра», втім вже за три хвилини «Лейпциг» зробив свою відповідь. Остаточну крапку у грі поставив на 81-й хвилині Орбан: 2:3. «РБ Лейпциг» після 11 турів став беззаперечним лідером таблиці, крокуюча досі поряд «Баварія» зійшла на другу сходинку, маючи проти 27 очок 24, а «Борусія» підтягнулася на третю сходинку – 21 пункт в активі.

Іспанія: центральним поєдинком тижня Ла Ліги стала зустріч «Атлетіко» з мадридським «Реалом», але інтрига матчу почала вмирати з 23-ї хвилини, коли Роналду відкрив рахунок, влучно пробивши Облаку. Подвоїв «Реал» перевагу на 71-й, а на 77-й оформив остаточний розгром «Атлетіко»; хет-трік Роналду та 0:3 на користь чинного лідеру чемпіонату.

     Цікавим за своїм рахунком виявився інший матч – «Барселона» - «Малага». У складі останніх, нагадаємо, зараз грає Денис Бойко, однак на полі його не було. З перших хвилин каталонці почали насідати на суперника, втім «анчоуси» досить обережно діяли у власній штрафній та навіть створювали моменти під воротами господарів, однак рахунок так і не було відкрито, що знов змусило вболівальників задатися питанням: а чи так сильна «Барселона», коли у її складі немає Мессі?

     Італія: головним поєдинком італійського півострову на цьому тижні було, звичайно, міланське дербі «Мілан» - «Інтер». Обидві команди вже досить довгий час знаходяться у затяжній кризі, але якщо перша команда раптом зуміла вибитися до трійки лідерів, то друга й досі намагається вибратися з екватору турнірної таблиці. Як нерідко буває, головний матч країни переможця виявити не зумів – з рахунком 2:2 команди розійшлися, хоча варто зазначити, «Інтер» вирівняв рахунок вже на 92 хвилині. Досить непоганий результат для Стефано Піолі, який провів свій дебютний матч у якості керманича «Інтера».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео