Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чвертьфінал Кубку України з футболу: анонс

Чвертьфінал Кубку України з футболу: анонс
54395 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Поєдинком «Миколаїв» - «Іллічівець» відкривається чвертьфінал Кубку України з футболу, основна частина якого пройде 30 листопада. Ми пропонуємо короткий анонс матчів, аби згадати, як грали між собою команди та чого добивалися на цьому турнірі за свою історію.

     «Миколаїв» - «Іллічівець» - поєдинок відбудеться на Центральному міському стадіоні Миколаєва та в кращі часи мав би усі шанси зібрати достатню кількість глядачів, адже давно вже команда не радувала своїх вболівальників високими досягненнями, а на фоні того, що після 20 туру клуб йде на 12 місці у Першій лізі, чвертьфінал виглядає досить вагомо. Що стосується «Іллічівця», то для маріупольської команди є всі шанси проходити далі та робити це сміливо: у чемпіонаті вони займають перше місце та мають відрив від найближчих переслідувачів у 5 очок, тож можуть кинути основні сили на те, аби пройти далі у Кубку. Найкращим досягненням «Іллічівця» є два півфінали 2001 та 2006 років, в той час як «Миколаїв» може похизуватися лише ½ Кубку СРСР 1969 року. Особисті зустрічі двох клубів нараховують вісім матчів, п'ять з яких виграли маріупольці і лише два – миколаївці.

     «Полтава» - «Шахтар» - в рамках цього матчу завітає гранд українського та європейського футболу на стадіон «Локомотив». Полтавським вболівальникам донеччани знайомі добре – як команда, яка двічі – у 2010 та 2014 роках – вибивала їх з 1/8 фіналу Кубку України, і це одразу й дві зустрічі команд, і найкраще досягнення «Полтави». Тож чи повториться історія, і «Шахтар», який десять разів вже брав цей трофей, знов стане на заваді? Втім, полтавський клуб вже написав нову сторінку своєї історії, обігравши «Карпати» та пробившись до чвертьфіналу.

     «Нафтовик-Укрнафта» - «Динамо» - ці дві команди хоч і не дуже добре, але все ж знайомі, і головним матчем в історії їх особистих зустрічей можна назвати матч Чемпіонату України сезону 2007/2008, у якому новачок Прем'єр-Ліги з Ахтирки сенсаційно обіграв діючого чемпіона 1:0. Втім, останні 3 гри зі списку пройшли на користь київського клубу з загальним рахунком 7:1. У новітній історії порівнювати ці дві команди важко, адже особливих досягнень «Нафтовик», нажаль, не має, однак за часів існування Кубку УРСР, який «Динамо» рекордно виграло шість разів, команда з Ахтирки спромоглася пробитися до фіналу – у 1990 році.

     «Дніпро» - «Ворскла» закриває стадію ¼ фіналу та має стати найцікавішим поєдинком цього етапу. Полтавська команда посіла на екваторі турнірної таблиці національної першості, в той час як дніпровці б'ються за виживання на 11 місці. Втім, після довгої серії невдач, яка простягнулася аж на вісім турів, з поверненням Лучкевича до складу «Дніпро» здобуло першу перемогу за три місяці. Важливо, що цей матч був зіграний у 15 турі саме з «Ворсклою». Тож наразі статистика особистих зустрічей між двома командами нараховує 42 гри, з яких переможцем вийшло «Дніпро» 19 разів, а «Ворскла» - 10. Чи зможуть підопічні Михайленка повторити успіх минулого тижня, підтвердивши, що команда починає виходити з затяжної кризи, чи «Ворскла» врахує всі помилки та виправиться у боротьбі за путівку до півфіналу? Покаже гра.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео