Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Шахтар», Ярмоленко та Мораєс – досягнення 16 туру УПЛ

«Шахтар», Ярмоленко та Мораєс – досягнення 16 туру УПЛ
217159 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Шістнадцятий тур Української Прем'єр-ліги вніс зміни не тільки до турнірної таблиці, але й до різноманітних статистик чемпіонату та команд. Не змарнували можливості покращити особисті показники й окремі гравці, тож ми пропонуємо декілька головних подій цих футбольних вихідних.

     Так, головною новиною шістнадцятого туру став гол Андрія Ярмоленка у ворота луцької «Волині», завдяки якому нападник київського «Динамо» потіснив легенду українського футболу Андрія Шевченка у рейтингу найкращих бомбардирів чемпіонату. Тепер Ярмоленко посідає дев'яту сходинку, маючи в активі 84 м'ячі, в той час як замикаючий десятку Шевченко забив 83. Трійка ж лідерів залишається незмінною й досі: Шацьких (124), Ребров (123) та Селезньов (111).

     Підняв гольову планку й Жуніор Мораєс – його хет-трик проти «Волині», який приніс перемогу 1:4, вивів бразильського футболіста на першу сходинку рейтингу голеадорів цього сезону. Тепер Мораєс не тільки перегнав Ферейру, але й відірвався від нього – 9 м'ячів динамівця проти 7 гірника. Зазначимо, другий бомбардир біло-синіх у цьому списку посідає аж 20 місце – Андрій Ярмоленко спромігся лише на 3 голи за 12 матчів.

     Відзначився в усіх розуміннях «Шахтар». Перший дубль Коваленка за основну приніс команді довгоочікувану перемогу – в останній раз три очки гірники везли з Дніпра в далекому 2011 році. Втім і неприємну статистику розпочав «Шахтар». Відбитий Луніним удар з одинадцяти метрів у виконанні Марлоса став другим не реалізованим пенальті донеччан, що вже змушує задуматися про рівень виконавців стандартів у відсутність Срни.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео