Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Місто святкує: «Миколаїв» пробився до півфіналу Кубку України

Місто святкує: «Миколаїв» пробився до півфіналу Кубку України
162911 ПЕРЕГЛЯДІВ

     За роки Незалежності та існування самостійного Кубку України з футболу участь у фінальних стадіях турніру команд з Першої та Другої ліг вже не є сенсацією, втім, вихід до півфіналу «Миколаєва» зробив справжній фурор не тільки у місті, але й у футбольній спільноті.

     Приводом для цього стало загальне положення українського футболу, який, відверто, переживає не найкращі свої часи. Тож, коли проблемами оточені навіть гранди, що грають у єврокубках, перспективи команд нижчих за класом оцінюються вкрай обережно. До виходу в Прем'єр-Лігу готуються «Іллічівець» та «Верес»; мабуть, вже точно прощаються з національною першістю «Дніпро» та «Карпати», тож все досить зрозуміло.

     Втім, футбол на те й гра мільйонів, бо вміє дивувати та зберігає напругу до останньої секунди. Ось і відправив у відставку усіх аналітиків матч «Миколаїв» - «Ілліцівець», який вивів господарів до півфіналу. Основний час так і не виявив сильнішого, як і додатковий, а тільки стало зрозуміло, що гра перейде у серію пенальті, вболівальники «Миколаєва» почали як один тримати кулаки за Чумака. Чумак допоміг.

     Ця перемога – вже третя для «Миколаєва» у цьому розіграші Кубку, коли команда виграє у серії післяматчевих одинадцятиметрових, що нагадало вболівальникам збірну Португалії: лише з однією чистою перемогою клуб дійшов вже до ½ фіналу.

     Тож у миколаївських фанатів продовжується свято: останній раз високі здобуття були в історії команди у далекому 1969 році, коли тоді ще «Суднобудівник» пробився до півфіналу Кубку СРСР. Тепер – нова історія і нові перемоги.

     У суперники на матч за путівку до фіналу як вболівальники, так і тренерський штаб хотіли б «Дніпро», однак вірять, що «Миколаїв» зможе протистояти і «Динамо», і «Шахтарю» та покаже гідну гру з будь-якою командою.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео