Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

88-річна спортсменка претендуватиме на перемогу у Білоцерківському марафоні

133607 ПЕРЕГЛЯДІВ

Марафон, який відбудеться у Білій Церкві 4 жовтня, збере найактивніших прихильників здорового способу життя різного віку. Однак найбільш очікуваною є участь найстаршої учасниці заходу Владилени Кокіної. Відомій аматорці вже 88 років, однак вона впевнено готується до марафону.

Владилена Кокіна, 88-річна спортсменка-аматорка з Жовтих Вод Черкаської області, вперше почала бігати у 58 років, коли вийшла на пенсію. За 30 років своєї аматорської спортивної кар’єри жінка стала відомою широкому загалу.

4 жовтня Владилена Кокіна братиме участь у Білоцерківському марафоні у категорії старших за 80, у якій буде всього 2 учасники.

Протягом 30 років занять бігом Владилена взяла участь у багатьох змаганнях, вона встановила кілька національних рекордів, більше того, їй належить світовий рекорд у бігу на 10 кілометрів у категорії 85-89 років. За визначні досягнення три роки тому Владилену Кокіну удостоїли нагородою “Гордість країни”.

Цього року у Білій Церкві почесна спортсменка пробіжить дистанцію у 10 кілометрів. У минулому педіатр, жінка не збирається завершувати заняття спортом, незважаючи на те, що найближчим часом їй виповниться 89 років.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео