Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​На Олімпіаді у Пхьончхані сталась історична подія

​На Олімпіаді у Пхьончхані сталась історична подія
165889 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні на Олімпійському біатлонному станідоні у південнокорейському Пхьончхані відбулась жіночий мас-старт довжиною у 12,5 кілометрів. Україну у цій гонці представляли дві сестри – Віта та Валентина Семеренки.

Ця гонка була надважливою для багатьох біатлоністок, адже для когось це був останній шанс здобути олімпійську медаль. Зокрема, для білоруски Дар’ї Домрачевої та фінки Кайси Макарайнен. Тому напруга та нерви під час цієї гонки панували від стартової до фінішної позначки.

Та спокійно пройшла усю гонку словачка Анастасія Кузьміна, яка від старту і до фінішу протягом усієї гонки була на першому місці. Навіть один промах на четвертій стрільбі не завадив словацькій біатлоністці здобути золото Пхьончхану. Варто зауважити, що Анастасія Кузьміна стала першою біатлоністкою, яка здобула золоті медалі на трьох олімпіадах підряд: у канадському Ванкувері (2010), російському Сочі, та на іграх 2018 року. І це незважаючи на те, що між іграми вона встигла народити двох дітей і вчасно увійти у пік своєї форми.

Срібло мас-старту здобула Дар’я Домрачева – білоруська біатлоністка, на яку покладали особливі надії білоруські уболівальники, особливо після ігор у Сочі, де вона здобула три золоті нагороди. Сьогодні Дар’я так само допустилась лише одного промаху у третій стрільбі. Але не вистачило лише трішки, аби наздогнати володарку золотої медалі.

Третє місце посіла норвежка Тіріл Екхофф, яка чисто відстрілалась на вогневих рубежах, на відміну від Кайси Макарайнен. Неприємно здивувала фаворитка олімпійських ігор, німкеня Лаура Дальмаєр, яка фінішувала лише шістнадцятою.

Щодо наших дівчат, то Валя і Віта Семеренки опинились у другій п’ятнадцятці – на 19-му і 24-му місцях відповідно. Валя Семеренко пояснила журналісту “UA:Першого”, що про пік форми не може бути й мови через хвороби, які були напередодні Олімпіади.

Єдина надія на біатлонні медалі ще на жіночу естафету, яка відбудеться у четвер. А завтра відбудеться чоловічий мас-старт.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео