Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Олександр Абраменко здобув перше золото України на Зимовій Олімпіаді у Пхьончхані

​Олександр Абраменко здобув перше золото України на Зимовій Олімпіаді у Пхьончхані
165876 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні у південнокорейському Пхьончхані відбувся суперфінал з фристайлу у дисципліні “лижна акробатика”. Українець Олександр Абраменко після кваліфікаційних стрибків дав надію вітчизняним уболівальникам на першу нагороду на білих іграх 2018 року. Його наставник, Енвер Аблаєв, зауважив, що напередодні, саме у кваліфікації, він майже ідеально виконав свої стрибки. Однак учора він посів четверте місце.

Сьогодні ж на шляху до суперфіналу українському фристайлісту довелось виконати два стрибки. Врешті, третє місце після двох стрибків дало можливість пройти у головний сьогоднішній фінал для України, у якому взяли участь шість найкращих фристайлістів.

У фінальному стрибку спортсмен з Миколаєва показав свій найкращий результат за усю свою спортивну кар’єру: судді оцінили стрибок нашого співвітчизника у 128,51 балів. Він випередив китайця Цзя Цзуняна та представника команди ОАР Іллю Бурова.

Сам чемпіон у розмові з журналістами зазначив, що він не вірить у свою перемогу. Він також сказав, що саме у суперфіналі він хотів зробити свій найкращий стрибок. Незважаючи на те, що він не мав часу вивчити його через травму у минулому сезоні.

Цікаво, що українця підтримувала під час фіналу російська фристайлістка, його дівчина Олександра Орлова.

Варто зауважити, що до своєї медалі він йшов протягом чотирьох олімпійських циклів. Олександр Абраменко брав участь у іграх у Турині (2006 рік), Ванкувері (2010 рік), та Сочі (2014). Тренером нового олімпійського чемпіона є відомий в минулому український фристайліст Енвер Аблаєв.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео