Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Завершилися чемпіонати України з ушу за програмами таолу та саньшоу

Завершилися чемпіонати України з ушу за програмами таолу та саньшоу
248733 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно в Броварах та Вінниці визначились з переможцями чемпіонатів України з ушу за дисциплінами таолу та саньшоу (саньда).

У боротьбі за чемпіонство у дисципліні Таолу в м. Бровари змагались 283 спортсмени віком від 9 до 17 років (юнаки та юніори). На цих змаганнях брали участь представники з 12 областей України та учасники з Білорусі.

Найсильнішою командою з таолу виявилась збірна Запорізької області. Друге загальнокомандне місце посіла команда з Київської області, а третіми стали представники Донецької.

Одразу після юнацьких змагань стартували дорослі (від 18 років), які боролися за медалі у дисципліні саньшоу (повний та легкий контакт). Турнір відбувався у м. Вінниця. Тут зібралось 265 спортсменів з 11 регіонів.

Варто сказати, що географія українського ушу досить різнобарвна. Так, на обох чемпіонатах було представлено лише декілька областей, перемежовувались лише Київська, Запорізька, Одеська та Донецька області, всі інші представляли лише одну із дисциплін. Цікаво, що Вінниця, яка приймала чемпіонат України з саньшоу як раз спеціалізується на цій дисципліні, тож не дивно, що саме команда Вінницької області стала цього року найсильнішою в Україні. Другими у командному заліку стали представники Київської області, а третім – Запорізької. Також, хочеться відзначити організаторські здібності команди вінницького осередку та особисто Сергія Савовича Кривулько. Як зазначив президент Української федерації ушу Олег Чуканов, завдяки праці Сергія Савовича змагання відбулись на найвищому рівні, на двох рингах та залишили по собі приємні спогади.

«2018 рік поступово набирає обертів, ми вже увійшли в стабільний ритм, та рухаємося у напрямку майбутнього. Тренери, судді, спортсмени – всі знаходяться на позитиві, готуються до головних стартів світу та Європи. А ще в нас попереду Універсіада, до якої також включено ушу» - зазначив Олег Чуканов.

Прес-служба Спортивного комітету України

Теги: спорт, неолімпійський спорт, ушу, саньда, таолу, чемпіонат україни

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео