Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Анатолій Лимарєв: той, що йде за сонцем

80442 ПЕРЕГЛЯДІВ

Не визнаний послідовник Ван Гога український митець Анатолій Лимарєв отримає свою першу персональну виставку. Щоправда, така важлива в житті кожного митця подія для Лимарєва сталася посмертно. Цього річ минає тридцять років з дня смерті художника. Радянська влада, адже пік його творчості припадає на п’ятдесяті-вісімдесяті роки минулого століття, не визнала в художнику генія, бо Лимаревський стиль перечив тим вимогам, які диктували владні чини.

Тепер мистецтвознавцями та митцями полотна українця належно оцінені. Більше того, його називають послідовником знаменитого Ван Гога й «сонцепоклонником». Тому, символічно, що дебютна виставка отримала назву «Той, що йде за сонцем».

Робота виставки буде проходити під пильним керівництвом Катерини Лисової, яка розповідає, що картини Лимарєва розкуповувала за лічені секунди на аукціонах, однак через те, що він був неофіційним художником, як великий митець він не ввійшов у свідомість суспільства.

Виставка полотен українського митця стартує в столиці. Тим, хто хоче познайомитися з майстерністю його пензля варто відвідати галерею «Дукат». Виставка триватиме до п’ятнадцятого грудня. На ній, до речі, буде представлено на осуд громадськості тридцять картин.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео