Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Історики із США створили тривимірну модель Риму

53873 ПЕРЕГЛЯДІВ

Американські історики з університету Індіани на чолі з Бернардом Фішером створили тривимірну модель Стародавнього Риму. Проект Rome Reborn присвячений дослідженню Римської імперії. Вчені опублікували ролик, на якому можна подивитися, як місто виглядало в 320 році нашої ери, повідомляє The Independent.

Дослідники вибрали саме цей рік, тому що в даний часовий період імперія досягла піку свого розвитку і багатства (занепад ж почався після того, як імператор Костянтин переніс столицю до Константинополя). На опублікованих нижче кадрах можна побачити відтворені вченими палаци імператорів на пагорбі Палатин, арену Колізею, Троянські лазні та інші важливі історичні місця.



Унікальною особливістю Стародавнього Риму були акведуки - перші в історії системи доставки питної води в місто. У 320 році в Римі жили близько двох мільйонів чоловік. У ті часи більше жителів було тільки в Лондоні. Історикам вдалося відтворити на комп’ютері площу в 25 квадратних кілометрів - саме таку територію в давнину займав Рим.
Автори Rome Reborn стверджують, що їх робота ще не закінчена, і планують продати свої розробки виробникам комп’ютерних ігор.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео