Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Децентралізація торкнеться відновлення культури в українських селах

Децентралізація торкнеться відновлення культури в українських селах
134840 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство культури України запровадить декілька пілотних проектів по децентралізації, пов'язаних із оновленням культурних установ у регіонах. За словами міністра культури Євгена Ніщука, для реалізації вищезазначеного плану спочатку буде обрано лише 3-5 сіл. Вибір здійснюватиметься з урахуванням думки громадськості.

Цікаво, що більшість сільських культурних клубів наразі знаходиться у критичному стані. Для подолання цього відомство піде досить нетрадиційним шляхом: українські архітектори створять проект ангару з металоконструкцій, котрий у найближчому майбутньому і стане багатофункціональною культурною установою.

З точки зору представників міністерства, ремонтувати старі клуби, не маючи грантових або надходжень іншого характеру, поки що немає сенсу, хоча культурна децентралізація наразі є пріоритетною галуззю роботи українського уряду.

Важливо відзначити, що найболісніші питання обласних центрів буде піднято міністром культури під час його робочої поїздки регіонами та, як наслідок, низки зустрічей із керівниками областей.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео