Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна побачить викрадені італійські шедеври

Україна побачить викрадені італійські шедеври
27156 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відтепер побачити викрадені в Італії шедеври світового мистецтва можна в Україні. Київський Музей Ханенків розчинив свої двері для усіх бажаючих доторкнутися до сімнадцяти вражаючих італійських реліквій. Щоправда, носитиме виставка тимчасовий характер.

Минулого року музей італійської Верони було пограбовано. І тільки місяць тому картини знайшлися - українські прикордонники несподівано виявили їх на Одещині. Варто відзначити, що загальна офіційна сума, у котру експерти оцінюють італійські шедеври, становить 16 мільйонів євро. Проте, чорний ринок мистецтва пропонує колекціонерам зовсім інші ціни. Так, лише одна картина з вищезазначеної колекції може коштувати до 15-ти мільйонів доларів.

Зважаючи на те, що зловмисники, викрадаючи картини нашвидкуруч, виймали їх з рам, наразі на італійській колекції залишились подряпини. У Києві полотна вирішили не повертати у рами, а виставити на спеціальних мольбертах, котрі дозволяють картинам не втрачати свого першорядного вигляду та гідно демонструвати себе відвідувачам музею.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео